Un Blog despre spiritualitatea si etosul evanghelic

Duminica, Iunie 11, 2017, la Biserica Betel din Bucuresti, a avut loc Festivitatea de Absolvire a Institutului Teologic Penticostal. A fost un serviciu festiv, insa in acelasi timp incarcat cu emotie. 35 de studenti din 3 programe diferite au ajuns la destinatia unei calatorii academice transformatoare. Studentii din programul de zi si din cel cu frecventa redusa au incheiat 4 ani de studiu intens. In premiera, a absolvit si prima promotie de masteranzi a ITP.

Photos Credit: Adrian PuscasImage may contain: 18 people, people smiling, people standing

Serviciul a inceput cu un cuvant de bun venit din partea rectorului Pastor Dr. Ioan Brie, apoi a continuat cu un timp de rugaciune condus de absolventii Daniel Bondalici (licenta) si Mihai Creta (master). Au urmat apoi alocutiuni prezentate de studenti reprezentati ai celor 3 grupe: Laviniu Popa (zi), Felix Seulea ( frecventa redusa) si Marius Livanu (master). Un element inedit a fost faptul ca in promotia de studenti cu frecventa redusa a absolvit si profesorul universitar Dorel Hoza (decan Facultatea de Horticultura), care, dupa ce s-a convertit, a ales sa studieze teologia timp de 4 ani pentru a-si forma o baza teologica solida. Profesorul Hoza a rostit, de asemenea, o alocutiune.

In numele corpului profesoral au avut scurte cuvantari Pastor Dr. Ciprian Terinte (director program master) si Dr. Ciprian Balaban (director departament Teologie Pastorala).  Mesajele studentilor si ale profesorilor au fost intercalate de numeroase cantece si de un cuvant de salut adus de Alin Ilas, presedinte ITP Mission din Sacramento, USA.

A urmat apoi mesajul festivitatii prezentat de pastorul Florin T. Cimpean, din Chicago, cu titlul “Daca Dragoste nu e, Nimic nu e”, inspirat din dialogul dintre Domnul Isus si apostolul Petru, consemnat in Ioan 21:15:19. Dupa mesaj, rectorul Brie, decanul Romulus Ganea si profesorii Terinte si E. Contac au inmanat studentilor certificatele de absolvire. Rugaciunile de consacrare si binecuvantare au fost rostite de pastorii Florin Cimpean si Stefan Ivan (pastorul local).

Image may contain: 5 people, people standing

In ogorul evangheliei, o noua generatie de slujitori echipati sunt gata sa contribuie la expansiunea imparatiei lui Dumnezeu.

Comments on: "O Noua Generatie ITP Echipata pentru Slujire" (2)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: