Un Blog despre spiritualitatea si etosul evanghelic

Saptamana Patimilor i-a lasat pe ucenici dezorientati, confuzi, singuri si cu un sentiment de abandonare si singuratate tulburator. Pe neasteptate evenimentele s-au precipitat astfel incat intr-o saptamana Isus si ucenicii ajung de la Glorie la Groapa. Desi Isus i-a avertizat despre sfarsitul lui dramatic, ei nu au inteles, parca nu era verosimil. Moartea lui Isus a avut un efect devastator asupra ucenicilor. Raman in urma lui disperati, traumatizati si devastati.

Dupa inviere, insa, Isus se intoarce la ei cu un adevarat prieten care alina ranile, le ilumineaza confuziile si le reda confidenta. La Paste noi sarbatorim un Prieten in locuri Inalte. Un astfel de prieten poate face diferenta. Cand cunosti pe cineva intr-o pozitie inalta ai access, confidenta, influenta. De aceea, acum sarbatorim pe prietenul nostru cel mai bun, care este in locul cel mai inalt si care are autoritatea cea mai mare, pe Isus Christos.

Despre el spune Pavel “De aceea si Dumnezeu l-a inaltat nespus de mult, si i-a dat Numele care este mai presus de orice nume; pentru ca in Numele lui Isus sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de sub pamant. Si orice limba sa marturiseasca spre slava lui Dumnezeu Tatal, ca Isus Christos este Domnul” (Filipeni 2:10-12). Iar El este prietenul tau.

Care sunt implicatiile pentru viata ta?

Prietenul din Locuri inalte atrage oameni la Sine si, implicit, atrage oameni la noi. El insusi a afirmat in Ioan 12:32 “si dupa ce voi fi inaltat de pe pamant, voi atrage la Mine pe toti oamenii”

Noi suntem chemati sa-l inaltam pe Isus in inimile noastre si in mijlocul nostru, in biserica, pe campul de misiune si in arenele vietii, iar el va atrage pe oameni la sine. Cu cat Isus va fi mai inaltat in viata ta cu atat oamenii vor fi mai curiosi despre viata ta. Nu va mai exista confuzie. Orasul Rio de Janeiro este faimos pentru cea mai mare statuie a lui Isus, numita “Christos Rascumparatorul”. Este vizibila din orice punct al orasului. Aici nu te poti rataci. Daca te-ai ratacit, doar privesti la Isus si stii directia in care trebuie sa mergi. 

Image result for christ the redeemer statue pictures

Prietenul din locuri inalte ne imputerniceste. Prin Invierea lui Isus a demonstrat puterea si autoritatea lui divina. Pentru ca el are toata puterea, nu ne lasa fara putere. Nu ne lasa orfani. Nu ne lasa simpla noastra relatie cu el, ci ne confera o autoritatea incredibila. Este promisunea Lui: “veti primi o putere” si in virtutea acestei autoritati indeplinim mandatul misiunii mondiale si cu aceasta putere suntem capabil sa realizam lucruri mari pentru Prietenul nostru. Atata vreme cat El ramane prietenul nostru, el continua sa ne dea putere si autoritate.

Prietenul din Locuri inalte te ajuta in momente de criza. Moartea lui Isus a produs o criza de dimensiuni existentiale in viata uncenicilor. Insa, dupa inviere, Isus apare ca un adevarat prieten in mijlocul crizei. Cand esti intr-o situatie dificila, cat de bine e sa ai un prieten care sa te ajute, sa-ti dea un sfat, sa te suporte, pur si simplu sa fie langa tine. “Prietenul adevarat iubeste oricand, si in nenorocire ajunge ca un frate” (Proverbe 17:17). Sau “Cine isi face multi prieteni, ii face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care tine mai mult la tine decat un frate” (Proverbe 18:24). Isus este acel prieten care in mijlocul crizei nu te critica ci te cuprinde cu caldura dragostei lui. In orice moment al vietii tale, El este acolo. Nu uita numele tau sau a celor dragi. Isi aduce aminte ziua ta de nastere si de cele mai mici si neinsemnate detalii ale vietii tale. Cand esti slab te intareste, cand esti descurajat te incurajeaza, cand esti nelinistit iti aduce liniste, cand este vinovat, te iarta, cand simti ca nu te iubeste nimeni, El te iubeste. Plange cu tine si se bucura cu tine. Isus transforma orice criza intr-o oportunitate, orice rau intr-un bine, orice greseala intr-o experienta si orice esec intr-o victorie. Ce prieten!

Prietenul din Locuri inalte mijloceste pentru tine. El intervine in favoarea ta. Este avocatul cel mai bun care pledeaza cazul tau cu elocventa, empatie si persuasiune. Un prieten a lui Isus, Pavel, afirma plin de incredere: “Caci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Christos” ( 1 Timotei 2:5). Iar uncenicul pe care-l iubea Isus vorbeste din proprie experienta: “Copilasilor, va scriu aceste lucruri ca sa nu pacatuiti. Dar daca cineva a pacatuit, avem la Tatal un mijlocitor: pe Isus Christos cel neprihanit” ( 1 Ioan 2:1). Si daca tu esti prietenul lui poti confesa acelasi lucru.

Sfantenia lui Dumnezeu nu accepta nimic mai putin decat sfintenie si neprihanire.

Diavolul te acuza. “A facut asta, a spus asta, a gandit asta, s-a uitat la asta. Este vinovat”. Isus spune “Este iertat!” Isus ne transfera neprihanirea Lui. Ne justifica.

Diavolul vine si scrie pe tabla toate pacatele, greselile, defectele si esecurile tale. Isus ia buretele inmuiat cu sangele Sau si curata tabla. Creta lui Satan nu mai poate scrie peste sangele lui Isus.

“Astfel, fiindca avem un Mare Preot insemnat, care a strabatut cerurile – pe Isus, Fiul lui Dumnezeu – sa ramanem tari in marturisirea noastra. caci n-avem un Mare Preot care sa n-aiba mila de slabiciunile noastre; ci unul care in toate lucrurile a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat. Sa ne apropiem dar cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har, pentru ca sa fim ajutati la vreme de nevoie” (Evrei 4:14-16)

La aceasta sarbatoarea a Pastelui, accepta prietenia lui Isus. El este un prieten in locuri inalte. Vino sa cantam impreuna “Nu-i prieten lui Isus asemenea. Nimenea, nimenea…” Christos A Inviat!

Image result for christ is risen pictures

Comments on: "Un Prieten in Locuri Inalte" (1)

  1. Domnul este Pastorul meu, Prietenul meu cel mai bun!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: