Un Blog despre spiritualitatea si etosul evanghelic

Stiri False, Vesti Bune

In ultimul timp in jargonul journalistic a patruns un nou epitet: stiri false (fake news). Stirile false sunt inventii, evenimente imaginare, naratiuni ireale, dezinformari deliberate. Se bazeaza pe exagerari, distorsionari, eluadari ale Adevarului. Inseamna ridicarea falsitatii la nivel de adevar, de stire verosimila. Zvonul, barfa si minciuna devin stiri. Prin media sociala stirile false sunt propagate cu o rapiditate uluitoare, ele influentand constiinta colectiva iremedial. Sunt in toate domeniile de activitate: politic, economic, stiintific, juridic, personal, cultural, social si religios. E aproape imposibil sa le combati, sa le dezminti, sa le diseminezi. Aceste stiri false creaza realitati alternative, confuzie si manipulare.

Desi pare un trend nou, stirile false reprezinta una din cele mai vechi traditii. De fapt, expertul in stiri false este Satan. Fabrica lui de falsitati produce non-stop. Foloseste diferite canale de distribuire si diferiti agenti. A inceput in Eden transmitand oral prima stire falsa, “Hotarat, ca nu veti muri”, dar “veti fi ca Dumnezeu”. Reprezentativ pentru rasa umana, primul cuplu a crezut si au murit amandoi… in pacat si intr-adevar, au devenit ca el…, ca Satan. Pentru a-si propaga stirile false, el foloseste guverne si organizatii, regi si religii, vrajitori si profeti falsi, institutii si ispite, tiparul si eterul, realul si virtualul, arta si stiinta, educatia si teología, seductia si deceptia, confuzia si manipularea.

Image result for fake news pictures

A venit pana si la Isus cu stirile lui false. A venit cu teología filiatiei “daca esti Fiul lui Dumnezeu…”. Isus insa i-a demontat stirea falsa, demonstrandu-i ca in timp ce poate fi bun la teologie, este prost la revelatie si relatie.

Pe Isus nu la putut insela cu stirile lui false, insa multi crestini cumpara stirile lui, asa cum a facut si Iuda in Saptamana Pastelui. Au intrat stirile false in mintea lui, cu tot cu Satan.

Cu logistica lui demonica incearca sa discrediteze Trinitatea, divinitatea si umanitatea lui Isus, inviererea si revenirea lui Isus, raiul si iadul, revelatia Scripturii si autenticitatea relatiei personale. Vrea sa distraga atentia Bisericii de la Mirele ei, pentru a se concentra pe crizele ei.

Planul lui este sa coopteze Biserica pentru a transmite stiri. Dar intr-o lume a stirilor false Biserica trebuie nu sa propage stiri, ci sa proclame vesti in spiritul Mantuitorului, ‘Duhul Domnului este peste Mine, pentru ca m-a uns sa vestesc saracilor Evanghelia, M-a trimis sa tamaduiesc pe cei cu inima zdrobita, sa vestesc robilor de razboi slobozirea si orbilor capatarea vederii; sa dau drumul celor apasati, si sa vestesc anul de indurare al Domnului”. Mandatul este acelasi. Noi nu avem o stire falsa, ci vestea cea mai buna. Vestea ca Dumnezeu prin jertfa  lui Isus Christos salveaza pacatosi. In timp ce stirile false inconjoara globul, noi avem promisiunea ca Evanghelia va ajunge la orice faptura, pana la marginile pamantului.

Image result for good news pictures

Stiri false sau Vesti bune. E vremea sa alegi. Acum cand ne apropiem de celebrarea moartii si invierii lui Isus, vei asculta la stirile false care-ti bombardeaza creierul, iti intoxica inima si-ti axfixiaza spiritul? Sau iti vei umple mintea, inima sufletul cu vesti bune? Este o alegere intre urat si frumos, intre grotesc si glorios, intre pamantesc si ceresc, intre iad si rai, intre moarte si inviere. Eu am ales: “caci mie nu mi-e rusine de Evanghelia lui Christos; fiindca ea este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede…” (Romani 1:16). Inchid canalul stirilor false si proclam vestea cea buna: Dumnezeu Salveaza!

Comments on: "Stiri False, Vesti Bune" (5)

  1. Felicitari pentru articol

  2. […] Citeste aici – https://ropenti.wordpress.com/2017/04/01/stiri-false-vesti-bune/ […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: