Un Blog despre spiritualitatea si etosul evanghelic

 Orice atentie adusa cazului Bodnariu este benefica. Tot mai multi politicieni romani acorda atentie sau se pronunta in favoarea familiei Bodnariu. Ieri, Duminica, Decembrie 27, presedintele Camerei Deputatior, Domnul Valeriu Zgonea, si-a exprimat public interesul si suportul pentru acest caz pe platforma facebook. Agerpress a preluat acesta stire si a propagat-o in mediul agentiilor de presa internationale.
Domnul Zgonea promite public ca va face uz de toate canalele diplomatiei parlamentare pentru a pleda in favoare familiei.
Speram promisiunea nu va ramane doar la nivelul afirmatiilor politicianiste, ci efectiv, Domnul Zgonea va trece la actiune!
Ne rugam ca Dumnezeu sa-i dea favoare in aceasta actiune nobila.
Mai jos gasiti postul Domnului Valeriu Zgonea.

“De foarte multe ori, mai ales în preajma Sărbătorilor, umplem internetul cu urări pentru prieteni, amici sau cunoștințe. Sunt frumoase și generale, realitatea e însă de multe ori concretă și doare. M-a impresionat cazul familiei Bodnariu din Norvegia, situația părinților și mai ales a copiilor.

Am vazut ce a comunicat MAE, faptul că monitorizează cazul, dar cred că rolul nostru, ca și oameni politici, e să dăm un semnal în plus, unul ferm, în favoarea semenilor noștri. Trebuie să facem ceva și când oamenii au nevoie de noi, nu doar când avem noi nevoie de ei: doar așa putem fi o națiune, oriunde am fi în lume, ajutându-ne unii pe alții, români de acasă și români din diaspora.

Voi folosi, în consecință, canalele diplomației parlamentare pentru a pleda în favoarea returnării copiilor în sânul familiei. Nu poti pur și simplu confisca și da spre adopție copiii unei familii, așa ceva nu se face. Poate fi într-adevăr utilă o anchetă socială: sigur că important este, în primul rând, ca acești copii să fie bine, dar Romania are autorități competente în acest sens, care pot fi de folos. Situația ar trebui clarificată în cooperare cu autoritățile române cu expertiză în domeniu, nu doar decisă de autorități străine, a căror singură solutie e, se pare, darea copiilor spre adopție internatională. România a trecut deja prin situația adopțiilor în anii ‘90 și parțial anii 2000, nu ne mai permitem greșeli, fiecare copil trebuie să conteze pentru români și România.

Copiii familiei Bodnariu merită sărbatori fericite, în cadrul unei familii care să îi iubească! Dacă îmi doresc ceva de Sărbatori, e să existe mai puține drame în familiile de români, din România și din străinătate: merităm să avem familii fericite și trebuie să lucrăm cu toții pentru acest scop, cu tot sufletul!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: