Un Blog despre spiritualitatea si etosul evanghelic

LUNI: Admiratia si popularitatea nu tin mult. Ecoul aplauzelor s-a stins. Strigatele de bucurie si aclamare au fost inlocuite de zumzetul asurzitor a unui oras suprapopulat. Isus incepe ziua ciudat: nu a fost servit cu breakfast si este flamind. Bleastama un smochin. Socati, Fariseii vor sa afle despre puterea lui. Isus le spune citeva parabole. Cea cu vierii care si-au insusit via. “Au pus mina pe Fiul Stapinului, l-au scos afara din vie si l-au omorit” Ghici cine sunt vierii? Dar Isus le vorbeste despre inviere: “Eu voi Invia, Moarea nu ma va putea tinea!”

Luni Isus este neinteles, dar vine Duminica

MARTI Mai are citeva parabole: Apropo, sa stiti ca este ok sa platiti taxele: “dati Cezarului ce este al Cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu”. Stiti, la nunta fiului de imparat sunt toti invitati, dar unii refuza invitatia de imparat… Sala se va umple oricum…. Si totusi unul nu avea haine de nunta. Nu cumva era Iuda? Marti in Ierusalim, pe strada Tradarii, in localul Complot, Iuda se tirguieste cu preotii. 20 de arginti spune unul. Iuda nu poate fi clintit. Pretul meu e fix: 30 de arginti imi dati si vi-l dau.

Marti Isus este tradat, dar vine Duminica.

MIERCURI: Isus cauta ceva: Farisei si Carturari, o sa fiu foarte direct cu voi: Vai de voi fatarnici, povatuitori orbi care strecurati tintarul si inghititi camila, nebuni si orbi, serpi, pui de napirci!

Ma-I sunt citeva parabole de spus. Stiti cea cu fecioarele si cea cu talantii. Tot nu intelegeti. Uite mai clar: Cetatea aceasta, Ierusalimul, va fi distrusa. Bucuria s-a schimbat in tristete si undeva intr-un colt Isus plinge. Plinge pentru cetate. Pentru ignoranta unui popor. “A venit la ai sai si ei nu l-au primit” El vede distrugerea iminenta a unui loc glorios. “nu va sta piatra pe piatra” Isus plinge miercuri, dar vine Duminica.

JOI: Miroase a mir, dar si a vinzare. Un vas de alabastru s-a spart pentru a parfuma trupul lui Isus. Miroase frumos! La putin timp Iuda si-a incasat argintii. Miroase urit!

Vom lua Pastele impreuna le spune Isus. In odaia de sus in semintuneric Isus fringe painea si binecuvinta paharul. Eu un lucru nou care comemoreaza un lucru vechi: moartea lui Isus.

A luat paharul si l-a dat ucenicilor. Ramine insa un pahar pe care nu-l poate da nimanui. Il duce in gradina Ghetimani “Tata daca este cu putinta indeparteaza de la Mine paharul acesta… Ghetimani, halal ucenici! Unii dorm. Altul vine, vine cu un sarut si cu soldati. “Eu sunt” si ditamai soldatii cad la pamint. Si Petru cade la credinta! A cintat cocosul.

Joi Isus este arestat, dar vine Duminica!

VINERI: Este o zi nebuna. De la Ana la Caiafa. De la Irod la Pilat. Si Pilat nu gaseste nici o vina in El. Iuda isi varsa matele. Lui Baraba I se reda libertatea, iar lui Isus I se da o cununa de spini, o trestie peste cap si haina batjocurii. Lui Isus I se da bataie: unu doi trei patru cinci si biciul cu scorpioane suiera salbatic brazdind trupul fragil a lui Isus. Singele lui curge ca un izvor pentru ca sunt multe pacate. Loviturile continua: 37, 38, 39 aproape a lesinat. Acum merita o cruce. Si sus pe Dealul mizeriei “se aud ciocanele batind” Poc! Poc! Poc! si iata-l atirnat pe cruce. Ce timp! Pamintul se cutremura, ziua dispare, perdeaua templului se rupe. Unii joaca zaruri cu hainele lui.. Altii i-l batjocoresc, unul se mintuie, iar Unul moare “In mainile tale imi incredintez duhul” “S-a sfirsit!” “De pe cruce in mormint” Asta-I Vineri, dar vine Duminica!

SIMBATA: Liniste in Ierusalim, dar galagie in Infern. E Balul demonilor. L-am Invins! Satan se lauda. “Am nimicit toate planurile si promisiunile divine. Toti demonii cinta in cor: “E mort, E mort, Mormintul lui e Plin, E Mort, E Mort, A murit Fiul Lui” Se bucura Satan Simbata, dar vine Duminica!

DUMINICA: Femeile merg plingind spre mormint insa in atmosfera rasuna o cintare: “Aceasta e, Aceasta e,  Ziua Domnului, Ziua Domnului. Veseli sa fim, veseli sa fim, sa ne bucuram” Christos a Inviat din Morti cu moartea pe moarte calcind. E viu E viu Mormintul lui e gol, E viu e viu, A inviat Domnul Meu. Si din acea Duminica, toti cei care cred in El spun din toate inima, cu toata credinta: Christos A Inviat!

For God did not send his Son into the world to condemn the world, but to save the world through him.<br />
John 3:17

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: